Reacties uit de omgeving

'Heb jij al gezocht?'

'En heb je je biologische familie al ontmoet?' Veel geadopteerden krijgen deze vraag. Televisieprogramma’s als ‘Spoorloos’ en berichten in de media ov...

'En heb je je biologische familie al ontmoet?' Veel geadopteerden krijgen deze vraag. Televisieprogramma’s als ‘Spoorloos’ en berichten in de media over geadopteerden die herenigd zijn met hun familie, geven het beeld dat je als geadopteerde wel bezig moet zijn met het zoeken naar je roots. 

Men verwacht dat je dat al gedaan hebt of van plan bent. Als dat niet zo is, vraagt men vaak of het niet een goed idee is toch te zoeken. Als je zoekt of de wens hebt om te gaan zoeken, leidt dat meestal tot meer vragen over je biologische familie. Bijvoorbeeld de vraag of je ze gaat helpen. Soms vragen mensen zelfs of je bij je biologische ouders gaat wonen.

Het is begrijpelijk dat je deze zeer persoonlijke onderwerpen niet met iedereen wilt bespreken. Het lijkt alsof je alleen interessant bent om je zoekactie. Het kan moeilijk zijn om beleefd te blijven en om duidelijk te zeggen wat je wel en niet wilt en waarom. Jij als geadopteerde bepaalt zelf of je wel of niet gaat zoeken.

Als je gaat zoeken, dan is dat vaak een grote stap. Het kan grote gevolgen hebben. Daarom is het wel belangrijk te weten dat je steun uit je omgeving hebt.

Wil je meer informatie? Of contact met een adoptiedeskundige? Mail ons dan!


28-2-2012

ACTIVITEITEN