Zoeken

Wel of niet zoeken?

Bijna alle geadopteerden zijn op een zeker moment bezig met hun adoptie. De mate waarin verschilt. Vragen die spelen zijn: Waarom ben ik afgestaan? Wi...

Bijna alle geadopteerden zijn op een zeker moment bezig met hun adoptie. De mate waarin verschilt. Vragen die spelen zijn:

  • Waarom ben ik afgestaan?
  • Wie zijn mijn biologische ouders en hoe gaat het met hen?
  • Lijk ik op mijn biologische ouders?
  • Hoe zou het zijn om in mijn geboorteland te leven?


Voor sommigen is het voldoende om over deze vragen na te denken. Anderen willen erover praten. Weer anderen gaan op zoek naar hun biologische familie.

Het kan zijn dat mensen uit je omgeving vragen of je al gezocht hebt. Vaak verwachten mensen dat je dit doet. Dit kan lastig zijn als je hier zelf geen behoefte aan hebt. Lees hierover meer op de pagina Reacties uit de omgeving.

Als je wilt gaan zoeken, maakt het uit in welk land je geboren bent. Ben je in Nederland geboren en afgestaan dan begint je zoektocht in Nederland. Ben je in het buitenland geboren en na je adoptie naar Nederland gekomen, dan start je een internationale zoekactie.

 

 

Wil je met hulp van een ervaren organisatie op zoek naar jouw biologische familie (in binnen- of buitenland)? Neem dan een kijkje op www.zoekennaarfamilie.nl, een website van Fiom/ISS.

POLL
Ik heb gezocht naar mijn biologische familie


ACTIVITEITEN